Brendovi

Demuerte Wine

Naša Demuerte vina su

PROIZVEDENA U MURSIJI, U ŠPANIJI

Jedinstveni terroir na istoku Španije, u Mursiji. Na mjestu gdje vladaju raznolikost i ravnoteža, sa visokim aromatičnim intenzitetom i visokom koncentracijom voća.

Autohtona sorta, koja zahteva delikatan uzgoj, savršeno se prilagodila ovim zemljama od vremena Feničana do danas, sa iznenađujućim i smelim profilom. Ove male bobice debele kore vole toplu i suhu klimu, idealnu kombinaciju za pravljenje vina duboke boje i visokog tanina.

Radimo sa najboljim vinogradima u srcu Mediterana, koji se nalaze između 300 i 600 metara nadmorske visine. Koristimo izvanredne vinove loze monastrela stare preko 50 godina, neke i prije filoksere, te druge visokokvalitetne sorte vina za naše ekskluzivne mješavine: Garnacha Tintorera, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Petit Verdot i Verdejo. Eksplozija senzacija za sva vaša čula.

Ovdje propusna priroda i dubina krečnjačke stijene, zajedno s ekstremnim klimatskim uvjetima izrazito hladnih zima i ekstremno toplih ljeta, tjeraju i inspirišu naša vina da razviju svoju prepoznatljivu ličnost.

Naš vinogradarski model poštuje životnu sredinu, sa malim prinosima po hektaru, što naše grožđe čini malim draguljima prirode. Uspjesi se postižu u njezi vinove loze i grožđa, zemljište se obrađuje, a vinograd tretira bez agresivnih hemikalija, tražeći uravnoteženu i održivu proizvodnju.

Proces prepun

TRADICIJE, ODRŽIVOSTI, LJUBAVI, KREATIVNOSTI, KVALITETA I TEHNOLOGIJE

S braćom Candela dijelimo vinariju u Jekli, gdje se danas stvaraju naša vina, sa preciznim karakterom koji smo zamislili za Demuerte vina. Vinarija se nalazi u neposrednoj blizini vinograda, kako bi se skratilo vrijeme berbe i postigao što veći kvalitet grožđa. Prateći tradiciju, beremo ga ručno u male kutije, a grožđe kasnije prolazi kroz proces selekcije gdje se bira samo najbolje voće.


Proizvodnja vina prati najavangardniji proces i metodologiju našeg vremena zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji: kriomaceraciji, inertiranju, hladnoj stabilizaciji i flaširanju u istoj vinariji. Sva naša vina su veganska u kojima svi mogu uživati.


Naša vina su ono što osjećate kada ih pomirišete, okusite, vidite i dodirnete. Vizuelni dizajn naših vina je poziv na degustaciju, uvod u senzacije koje treba očekivati ​​od vina. Ova vina možete ocijeniti po njihovoj etiketi.

Napunite svoju čašu radošću

Odaberite valutu
Scroll to Top