DEMUERTE BLACK

STARI MONASTREL SA OBILJEŽJEM SWAROVSKOG

Naše najneobičnije vino. Potpuno Monastrell grožđe iz naše najstarije loze pre filoksere u D.O. Yecla, Španija. Snažan i izuzetan. Rezervisano za najiskusnije poznavaoce vrsnog ukusa.

IZRADA

100% Monastrell od stoljetne vinove loze. Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Kasna ručna berba, u kutijama od 10-15 kg. Odležano u bačvama od francuskog hrasta Allier od 225 litara minimalno 20 meseci.

VINO

Čista i svijetla višnje-crvena boja visokog intenziteta. Praznik za čula. Balzamične note iz potpuno zrelog voća ili zgnječene ribizle. Ljutog karaktera, podseća na slatke začine, papriku, cimet i kakao. Obilne teksture, gladak i prijatan početak, svilenkasti tanini zaokruženi sa voćnim ukusima, sa blagim notama tosta i čokolade. Snažan i postojan završetak.

Alkohol. 16%

Temperatura serviranja. 16-18 ºC

DEMUERTE DELUXE

BARŠUNASTI MONASTREL PROPRAĆEN SA SYRAH I PETIT VERDOT

Luksuzni crveni Monastrell, Petit Verdot i Syrah iz D.O. Yecla, Španija. Zrelo, dimljeno, a opet začinjeno i evokativno. Za noć glamura.

IZRADA

Monastrell (80%), Petit Verdot (10%), Syrah (10%) od starih loza starijih od 60 godina. Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Pažljivo ručno ubrana. Odležano u bačvama od francuskog hrasta Allier minimalno 18 meseci.

VINO

Intenzivna trešnja crvena boja. Elegantna aroma podsjeća na zrelo dimljeno i začinjeno crveno voće. Baršunasto i nježno.

Alkohol. 14,5%

Temperatura serviranja. 16-18 ºC

DEMUERTE GOLD

ZLATNAKUPAŽA: MONASTREL, SYRAH & GARNACHA TINTORERA

Magistralna formula: Monastrell, Syrah i Garnacha, crveno vino predstavljeno od D.O. Yecla, Španija. Elegantno, sofisticirano, kraljevski. Stvorili smo ovo vino da svaku priliku pretvorimo u izuzetnu.

IZRADA

Monastrell (50%) stara loza preko 30 godina, Syrah (30%) i istaknuta Garnacha Tintorera (20%). Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Pažljivo ručno ubrana. Odležano u bačvama od francuskog hrasta Allier minimalno 12 meseci.

VINO

Duboke trešnje crvene boje sa kristalnom granatnom bojom na rubovima. Miris koji je također začinjen ukusima poput bibera, karanfilića i muškatnog oraščića. Veoma sugestivna kombinacija. Glatkog, punog, zrelog tanina i svilenkaste teksture.

Alkohol. 14,5%

Temperatura serviranja. 16-18 ºC

DEMUERTE CLASSIC

50% MONASTRELA, 50% SYRAH, U PUNOM SJAJU I BOJI

Prvi iz kolekcije. Upečatljivo crveno klasično, ali originalno vino koje proizlazi iz D.O. Yecla, Španija. Šareno i bogato iznutra prema van. Klasično vino za nekonvencionalna vremena.

IZRADA

Jedna polovina Monastrela, druga polovina Syrah. Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Pažljivo ručno ubrana. Odležano u bačvama od francuskog hrasta Allier minimalno 9 meseci.

VINO

Duboko ljubičasta crvena boja. Istančan ukus definisan crnim i crvenim voćem sa složenom pozadinom hrasta, peciva, balzamika, začina i nota vanile. Glatko i masno.

Alkohol. 14,5%

Temperatura serviranja. 16-18 ºC

DEMUERTE ONE

SJAJNI MONASTREL SA DODATKOM CABERNET SAUVIGNON-a

Svijetleće crveno, sjajno i ukusno vino iz D.O. Yecla, Španija. Slobodno raspoloženi, odvažni, ažurirani tradicionalni kodovi vina: odvažno i voćno. Preporučujemo da ga pijete u elegantnoj mračnoj atmosferi.

IZRADA

Uglavnom monastrel (90%) od loze starije više od 15 godina, sa pravom količinom cabernet sauvignona (10%) da obogati svoj spektar okusa. Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Pažljivo ručno ubrana. Odležano u bačvama od francuskog hrasta Allier minimalno 6 meseci.

VINO

Duboka trešnja crvena boja. Intenzivna i slatka aroma koja podsjeća na zrelo crveno voće, upotpunjena pikantnim i prženim nijansama. Srednjeg tijela, mekani tanini, nešto zemljano, što se dobro ponaša s kiselinom i dobiva određenu masnoću u svojoj cijelini.

Alkohol. 14,5%

Temperatura serviranja. 14-18 ºC

DEMUERTE ROSÉ

MONASTREL & SYRAH OBUČENI U FLUORESCENTNI ROZE

Izuzetan roze napravljen sa najboljim Monastrell & Syrah iz D.O. Yecla, Španija. Osvježavajuća elegancija, karakter bez premca i blistava boja lososa. Donosi radost svaki put.

IZRADA

Kupaža naših razmaženih Monastrell (50%) i Syrah (50%). Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Pažljivo ručno ubrana. Lagano pritisnuto. Odležavao na talogu u rezervoarima od nerđajućeg čelika oko 4 meseca.

VINO

Provansalski roze. Suptilno svijetlo čisto sa odsjajima lososa. Delikatna cvjetna i zeljasta aroma, sa ukusnim intenzivnim notama jagode i trešnje. Hrskavo, dobro zaokruženo voćno sa dobrom kiselinom i dugim ukusnim završetkom.

Alkohol. 12%

Temperatura serviranja. 8-10 ºC

DEMUERTE WHITE

FLUORESCENTNI SAUVIGNON BLANC STOPLJEN SA VERDEJOM

Upečatljivo i revolucionarno svježe i intenzivno aromatično bijelo vino iz D.O. Yecla, Španija, sa jedinstvenom ličnošću i puno ukusa. Naš favorit za proleće i leto.

IZRADA

Mješavina aromatičnog Sauvignon Blanc (80%) i Verdejo (20%). Mediteranski stil. Krečnjačka tla. Pažljivo ručno ubrana. Odležavao na talogu u rezervoarima od nerđajućeg čelika oko 4 meseca.

VINO

Bistro i svijetlo slamnato-žuto vino, kao nijedno drugo vino iz Yecle. Moderno vino aromatizirano voćem i bijelim cvjetovima. Podsjeća na breskve u sirupu, kajsije i citruse, kao i na tropsko voće. Svježa kiselost, laganog okusa, ali sa masnoćom, kremastim tijelom sa dugim završetkom s notama bijelog voća i začinskog bilja.

Alkohol. 12,5%

Temperatura serviranja. 8-10 ºC

Napunite svoju čašu radošću

Odaberite valutu
Scroll to Top